T: 040-2870315 E: info@xlhoutenjaloezieen.nl
T: 040-2870315 E: info@xlhoutenjaloezieen.nl

XL Houten Jaloezieën

XL Houten Jaloezieën

Bij XL Houten Jaloezieën bent u aan het juiste adres voor grote afmetingen houten jaloezieën.

360cm breed

Onze houten jaloezieën zijn leverbaar uit 1 deel tot maar liefst 360 cm breed met een maximale hoogte van 300 cm. De jaloezieën zijn gemaakt van Pauloniawood, dit is een stabiele en zeer lichte houtsoort. De lengte van een lamel is opgebouwd uit meerdere delen deze zijn door middel van een vingerlasverbinding aan elkaar gemaakt dit zorgt voor een hogere stabiliteit van de lamel. Deze techniek wordt ook toegepast in constructiehout ( latten en balken in de bouw ) om zo min mogelijk werking in de constructie te krijgen.

50 mm en 65 mm lamelbreedte

De lamellen zijn verkrijgbaar in een breedte van 50 mm en 65 mm. En zijn verkrijgbaar in vele kleuren in verschillende afwerking. Zoals zijdeglans, hoogglans, mat of gebeitst (houtstructuur zichtbaar). U kunt kiezen voor een ladderkoord. Deze wordt in bijpassende kleur aan kleur van lamel geleverd. Of u kiest voor ladderband. Hierbij kunt u kiezen bijpassende kleur aan kleur van lamel of u kunt kiezen voor een contrast kleur.

in de dag of op de dag

De jaloezieën kunnen worden geleverd voor plaatsing in de dag (rechte kooflat tegen de metalen bovenbak). En voor plaatsing op de dag ( kooflat met aan beide zijde verstekstukken het hoekje om zodat u niet tegen de zijkant van de bovenbak kijkt).

Eigenschappen

Een houten jaloezie is eigenlijk bedoeld om altijd naar beneden te hangen en de lichtinval te regelen d.m.v. tuimelen van de lamellen. Mocht de jaloezie omhoog moeten is dat natuurlijk wel mogelijk. Maar houd rekening met de volgende eigenschappen:

* Bij een gedeeltelijk of geheel opgetrokken jaloezie zal de onderlat meestal niet geheel recht hangen. Dit heeft te maken met de verschillende lengtes van de optrekkoorden hier zit enige rek in. Hoe breder hoe meer kans hierop.

*Bij grote breedtes met ook nog eens een hoge hoogte is het raadzaam om bij een koordbediende jaloezie bij het optrekken iemand anders de jaloezie te laten ondersteunen. Mocht de jaloezie vaker omhoog te moeten bijvoorbeeld bij een schuifpui is het raadzaam om hem elektrisch te bedienen. Wij kunnen tegen een meerprijs de jaloezie uitrusten met een Somfy motor en afstandsbediening. Tevens zorgt bij een elektrische jaloezie het systeem ervoor dat de onderlat zo goed als recht blijft bij het optrekken van de jaloezie. Dit komt doordat de optrekkoorden alle even lang zijn deze worden op spoelen gedraaid ongeveer als bij de betere vouwgordijnsystemen. De prijs voor motorbediening is op aanvraag.

Neem vrijblijvend contact met ons op via de mail of bel ons voor een afspraak om onze showroom te bezichtigen.